Blog

Amenajare terase –  sfaturi și sugestii  

 

O terasă amenajată corespunzător devine un spațiu dedicat relaxării și socializării. Poți petrece astfel timpul în aer liber, bucurându-te de o atmosferă plăcută și de confortul oferit de o amenajare inspirată. Terasa este și locul ideal pentru a-ți întâlni prietenii și familia, pentru a savura o cafea sau pentru a citi o carte în zile cu ploaie.

Așadar, o terasă frumos amenajată îți oferă o serie de avantaje atunci când vine vorba de confortul și starea ta de bine. Indiferent dacă locuiești la casă sau într-un apartament, o terasă bine întreținută și frumos amenajată va deveni rapid o extensie minunată a casei tale.

Iată ce alte avantaje îți poate oferi o astfel de terasă: 

Extinderea spațiului de locuit

Terasa este o extensie a locuinței tale. De aceea, poți crea o legătură armonioasă între interior și exterior, beneficiind astfel de  spațiu în plus în care să te bucuri de natură și să te relaxezi. Totodată, terasa poate fi adaptată în funcție de designul preferat, dar și de nevoi: zonă de luat masa, birou sau spațiu de joacă pentru copii.

Protecție împotriva intemperiilor

Poți petrece timp în aer liber chiar și în zilele ploioase sau în serile răcoroase, bucurându-te astfel de confort și relaxare într-un mediu protejat. Poți adăuga pereți de sticlă mobili pentru a închide terasa și pentru a o folosi pe tot parcursul anului.

Conectare permanentă cu natura

Amenajarea unei terase confortabile îți va oferi posibilitatea de a fi în contact direct cu natura. Astfel, vei avea parte de răsfățul terapeutic al naturii și vei simți o conexiune mai profundă cu mediul înconjurător.

În continuare, îți oferim cinci idei de amenajare terase care te vor ajuta să-ți transformi terasa în locul preferat de acasă:

Stil de amenajare rustic

Alege o temă rustică pentru terasa ta. Acest stil de amenajare terase este foarte potrivit dacă locuieșți într-o zonă montană.  Folosește materiale naturale precum lemn și piatră. Pentru podea alege dale din lemn sau plăci din piatră, iar pentru mobilier alege piese din lemn masiv sau ratan. Adaugă canapele în culori pământii, precum maro, bej sau verde închis. Plantele în ghivece de lut sau coșuri din răchită sunt și ele o opțiune excelentă deoarece au un aspect natural.

Stil tropical

Transformă spațiul exterior într-o oază tropicală folosind culori vibrante și accente exotice. Vopsește pereții într-un verde deschis sau albastru turcoaz și adaugă obiecte decorative în nuanțe vii de galben sau portocaliu. Totodată, alege piese de mobilier din lemn sau ratan în culori deschise și accesorizează cu tapițerii cu imprimeuri florale sau cu motive tropicale. Adaugă plante exotice precum palmieri pitici, ferigi și orhidee pentru a completa atmosfera.

Stil modern și minimalist

Dacă preferi un aspect mai sobru, poți amenaja veranda în stil modern și minimalist. Alege un mobilier simplu realizat din metal, sticlă sau plastic. Culorile predominante pot fi alb, negru sau gri, iar accentele tropicale pot fi integrate de perne în culori puternice, precum roșu sau portocaliu.

Stil mediteraneean

Dacă îți dorești un aspect romantic și boem, stilul mediteraneean este o alegere inspirată pentru veranda ta. Astfel, un mobilier din fier forjat sau lemn, cu detalii decorative și linii curbate este cel mai potrivit acestui stil de amenajare terase. De asemenea, podeaua poate fi acoperită cu plăci de teracotă sau mozaic colorat pentru un plus de originalitate și efect estetic frumos.

Stil industrial

Pentru un aspect urban, alege designul industrial. Acoperă podeaua cu plăci din beton în timp ce piesele de  mobilier pot fi din metal și lemn. În ceea ce privește cromatica, alege culori neutre, cum ar fi gri și negru, și adaugă accente de culoare. Totodată,  alege plante în ghivece din metal, deoarece se potrivesc acestui stil de amenajare terase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *