Blog

Cum poți decora terasa cu flori artificiale

Decorarea unei terase cu flori artificiale va aduce un aer proaspăt și vibrant în spațiul tău de relaxare. Astfel, o terasă exterioară poate deveni un loc minunat de relaxare și socializare, deoarece acest decor floral va transforma complet atmosfera și starea generală de bine.  Și dacă o vei amenaja cu gust și atenție la detalii, vei reuși să creezi un spațiu plin de culoare și farmec.

Iată câteva idei și sfaturi pentru a decora frumos o terasă cu flori artificiale:

Alege flori și plante artificiale frumos realizate

Pentru a obține un aspect cât mai natural și realist, este important să alegi flori și plante artificiale realizate de un artist profesionist. Totodată, optează pentru materiale care imită aspectul și textura plantelor reale și care sunt rezistente la intemperii, astfel încât să reziste în timp și să nu se deterioreze ușor.

Selectează o gamă de culori și o tematică potrivită

Înainte de a începe să decorezi terasa de acasă cu flori artificiale, alege o paletă de culori care să se potrivească cu restul decorului, dar și  cu atmosfera pe care dorești să o creezi. Poți alege o tematică specifică, precum flori tropicale, flori de primăvară sau flori de grădină tradiționale.

Creează un aranjament central

Alege un vas mare și rezistent pentru a crea un aranjament floral impresionant. Pentru asta poți utiliza un ghiveci elegant sau chiar o jardinieră suspendată pentru a amplasa flori artificiale de diferite înălțimi și texturi astfel încât să obții o varietate coloristică. Totodată, asigură-te că aranjamentul central este amplasat într-un loc vizibil, pentru a fi punctul de interes al terasei tale.

Folosește ghivece de diferite dimensiuni

Adaugă flori artificiale în ghivece de diferite dimensiuni și forme. Astfel vei obține  un aspect dinamic și original din punct de vedere estetic. Așază-le pe mese, pe pereți sau pe podea, în funcție de spațiul disponibil și de designul terasei tale. Poți combina, de asemenea, diferite culori și tipuri de flori pentru a crea un aspect  atrăgător și plin de viață.

Accentuează mobilierul cu flori artificiale

Pune în valoare mobilierul terasei prin adăugarea unor flori artificiale în jurul acestuia. De exemplu, poți adăuga buchete mici de flori în vaze pe mesele de cafea. Astfel, vei crea un aspect unitar și coerent care va îmbunătăți atmosfera generală a terasei tale.

Mai jos îți prezentăm o idee de amenajare cu flori artificiale a unei terase:

La intrarea pe terasă, poți așeza două ghivece mari cu buchete  de flori artificiale de-o parte și de altă a ușii.  Ghivecele pot fi vopsite într-un ton neutru, care să completeaze culorile vii ale florilor. De asemenea, pe podea sau pe mesele de cafea poți așeza mici aranjamente de flori artificiale în nuanțe pastelate. Aceste buchete vor adăuga un accent rafinat și ademenitor în timp ce te relaxezi și savurezi o băutură răcoritoare.

 

În jurul terasei, pe unul dintre pereți poți agăța ghirlande cu flori artificiale, deoarece vor crea un efect vizual plăcut și vor atrage toate privirile. Florile artificiale, în culori vibrante precum galben, portocaliu și albastru, se împletesc armonios cu orice stil de amenajare, astfel va adăuga un plus de vitalitate întregii terase.

Pe latura opusă a terasei, poți  amenaja un perete cu flori și frunze artificiale în diferite nuanțe de verde. Acest perete va adăuga un element natural și un decor frumos, creând astfel o atmosferă deosebită.

Totodată, pe marginea terasei poți aplasa ghivece suspendate cu flori curgătoare în culori aprinse pentru a oferi un aspect vizual impresionant. Aceste flori artificiale vor oferi un farmec aparte terasei și vor crea, în același timp, un cadru perfect pentru fotografii și amintiri de neuitat.

Așadar, și florile artificiale pot fi integrate frumos și pentru o perioadă lungă, dacă sunt alese cu grijă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *