Blog

Fire Pit – un design aparte pentru orice terasă

Șemineul exterior, cunoscut și sub denumirea de „fire pit”, este o structură special concepută pentru a crea o zonă de foc în aer liber. Aceste fire pit-uri adaugă o notă de farmec și confort pe orice terasă, oferind astfel o zonă frumos amenajată de relaxare și socializare în timpul serilor răcoroase.

Un fire pit este dotat cu diverse caracteristici, în funcție de designul și materialele utilizate. În acest articol vă prezentăm caracteristicile și avantajele acestui element modern pentru terase.

Fire pit-urile sunt adesea construite din materiale durabile precum oțel, fontă, aluminiu sau piatră. Aceste materiale asigură stabilitate și rezistență la intemperii și temperaturi ridicate.

În același timp, există fire pit-uri de diferite dimensiuni și forme – de la modele mici și portabile, perfecte pentru camping sau excursii, până la variante mai mari, integrate în amenajări elaborate de terase.

Un astfel de fire pit este Cosidesign line black, cu blat Dekton și  cadru din oțel inoxidabil, care este prevăzut cu zonă pentru servirea mesei. În funcție de dimensiune și greutate, acesta poate fi mutat sau reamplasat în diferite zone ale terasei, în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

De asemenea, există și variante de fire pit-uri care sunt demontabile și pot fi depozitate în perioadele în care nu sunt utilizate. Acest lucru permite adaptarea acestora la orice spațiu.

Un alt avantaj al acestor fire pit-uri este acela că pot fi achiziționate împreună cu un capac ce protejează zona de foc când nu este utilizată. Astfel, acest capac previne intrarea ploii sau a resturilor în interior și poate fi, de asemenea, folosit pentru a stinge flăcările în mod controlat la finalul serii.

Totodată, unele fire pit-uri sunt proiectate cu elemente suplimentare, cum ar fi grătare sau plăci de gătit, ceea ce oferă posibilitatea de a pregăti gustări delicioase  în timp ce vă bucurați de foc și de compania celor dragi.

Fire pit-urile moderne sunt prevăzute și cu diverse funcții de siguranță pentru a evita incidentele neplăcute. De exemplu, pot avea ecrane de protecție împotriva scânteilor sau sisteme de drenaj pentru a preveni acumularea apei în interior.

În ceea ce privește alimentarea acestora, fire pit-urile funcționează cu diferite tipuri de combustibil, cum ar fi lemn, cărbune sau gaz. Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale. Spre exemplu, fire pit-urile pe bază de lemn oferă o atmosfera autentică de foc deschis, în timp ce acelea pe bază de gaz sunt mai ușor de aprins și controlează mai bine temperatura.

Unele fire pit-uri sunt prevăzute cu o zonă   confortabilă unde vă puteți așeza. Aceste zone pot fi construite din piatră, cărămidă sau alte materiale rezistente la căldură și pot fi prevăzute cu perne sau scaune speciale pentru a spori confortul dorit.

Astfel, adăugarea unui fire pit pe o terasă va transforma complet atmosfera și aspectul acesteia, oferind un loc distinct de relaxare. Totodată, fire pit-ul aduce un element original și plăcut, creând un punct central în designul terasei și atrăgând atenția oaspeților.

Așadar, pe lângă aspectul său estetic, fire pit-ul adaugă și un nivel suplimentar de confort și funcționalitate terasei. Totodată, în serile mai răcoroase sau în timpul sezonului rece, fire pit-ul oferă o sursă de căldură plăcută, permițând astfel oaspeților să se bucure de terasă și de aerul liber chiar și atunci când temperatura scade. Astfel, terasa devine un spațiu utilizabil pe tot parcursul anului.

Cel mai important avantaj al unui fire pit este acela că reprezintă o soluție flexibilă și portabilă de confort.

În concluzie, adăugarea unui fire pit pe o terasă oferă foarte multe avantaje, de la aspectul original și atractiv și confortul termic,  până la posibilitatea de socializare și de preparare a alimentelor în aer liber. Așadar, indiferent de spațiul și stilul de amenajare al terasei, un fire pit va adăuga o notă originală și plăcută pe terasă, transformând astfel orice spațiu exterior într-o oază de relaxare și confort pe tot parcursul anului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *