Blog

Grădină balcon: relaxare și confort direct din sufragerie 

gradină balcon

Grădină balcon: Dacă îți este permanent dor de vacanță și îți place viața la țară,  amenajarea unei grădini în balcon este exact ce ai nevoie. Aceasta îți poate oferi relaxare și confort după o zi obositoare de muncă, dar și o cină reușită alături de prieteni sau familie.

 

În acest articol   îți vom prezenta câteva sfaturi care te vor ajuta să  creezi o amenajare grădină frumoasă și practică direct în balconul tău.

 

Iată de ce ar trebui să ții cont atunci când amenajezi grădină balcon:

 

Evaluarea spațiului

Primul pas pentru amenajarea grădină balcon este evaluarea spațiului disponibil. Așadar, măsoară dimensiunile balconului și ia în considerare orientarea față de soare. În funcție de dimensiune, poți decide ce plante să alegi și cât de mult spațiu vei avea la dispoziție pentru decorarea balconului.

 

Alege plante potrivite

Următorul pas este alegerea plantelor potrivite pentru balconul tău. Plantele de ghiveci sunt o alegere bună pentru o amenajare grădină. Alege plante  cum ar fi legumele, ierburile și florile anuale. Totodată, asigură-te că alegi plante care vor fi ferite de vânt și de temperaturi extreme, mai ales dacă locuiești într-un climat cu veri fierbinți și ierni reci.

 

Alege ghivecele potrivite

Ghivecele sunt importante în amenajarea unei grădini de balcon. Acestea trebuie să fie potrivite pentru plante și să se încadreze în spațiul disponibil. Ghivecele din plastic sunt ușoare și durabile, în timp ce acelea din teracotă sunt elegante și naturale. Însă, înainte de a cumpăra ghivece, verifică dacă acestea au orificii de drenaj pentru a evita acumularea apei în interior. Totodată, evită ghivecele de mari dimensiuni pentru că vor ocupa mult spațiu.

 

Decorarea balconului

Odată ce ai ales plantele și ghivecele, este timpul să te gândești cum să decorezi balconul. Adaugă perne colorate, lumânări și lămpi solare – există o multitudine de lămpi solare care vor crea o ambianță prietenoasă și un aspect original. De asemenea, poți opta pentru un covor de exterior pentru a adăuga textură și culoare grădinii tale din balcon.

 

Mobilierul potrivit pentru grădina balcon

 

Pentru a alege un mobilier potrivit, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante, cum ar fi dimensiunea balconului, stilul dorit, funcționalitatea și durabilitatea. Iată câteva sugestii:

 

Dimensiunea balconului

Este important să alegi mobilier care să se potrivească cu dimensiunea balconului. Dacă ai un balcon mic, poți opta pentru un scaun sau două și o masă mică. În schimb, dacă ai un balcon mai mare, poți alege o canapea, un fotoliu sau mai multe scaune și o masă mai mare. De asemenea, poți utiliza un mobilier în culori tari pentru a crea o zonă confortabilă, dar și frumoasă din punct de vedere estetic.

 

Stilul dorit

Mobilierul pentru balcon trebuie ales și în funcție de stilul preferat. Stilurile modern, minimalist sau rustic sunt la mare căutare datorită versatilității lor. De asemenea, este important să alegi mobilier care se potrivește cu decorul și culorile balconului.

 

Funcționalitatea

Este de preferat să alegi piese de mobilier care să îndeplinească nevoile tale. Dacă te relaxezi pe balcon, poți alege o canapea sau un fotoliu confortabil. Dacă îți place să mănânci în aer liber, poți alege o masă cu scaune.

 

Durabilitatea

Balconul este expus la factori de mediu, cum ar fi ploaie, soare sau vânt. Prin urmare, este important să alegi un mobilier durabil și rezistent la aceste condiții. Picioarele și structura mobilierului ar trebui să fie realizate din materiale rezistente, cum ar fi aluminiu sau oțel inoxidabil, iar pernele ar trebui să fie impermeabile.

Totodată, asigură-te că mobilierul ales este confortabil, funcțional și durabil pentru a te bucura de el cât mai mult timp.

 

Îngrijirea plantelor

Îngrijirea plantelor este esențială pentru a menține o grădină frumoasă pe balcon. Plantele trebuie udate regulat și hrănite cu îngrășăminte naturale. De asemenea, este important să toaletezi plantele la timp pentru a le menține în formă și pentru a păstra spațiul disponibil din balcon.

 

În concluzie, amenajare grădină balcon este o modalitate minunată de a aduce puțină natură în casa ta. Totodată, este important să evaluezi spațiul disponibil și să alegi acele elemente care sunt adecvate nevoilor tale și care se potrivesc cu personalitatea ta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *