Blog

Terasă aluminiu – cele mai noi tendințe de design

 

Terasele din aluminiu sunt o opțiune modernă și elegantă de a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea spațiului exterior al casei tale. În ultimii ani, designul teraselor din aluminiu a cunoscut o serie de tendințe inovatoare care au transformat aceste zone în adevărate oaze de relaxare și socializare.

 

În acest articol îți vom împărtăși câteva dintre cele mai noi tendințe de design în ceea ce privește terasele din aluminiu.

 

Unul dintre cele mai frumoase designuri de amenajare terasă aluminiu este cel minimalist. Acesta a câștigat popularitate datorită  aspectului său simplu, ușor de integrat,  dar și datorită culorilor neutre folosite. Totodată, aceste terase minimaliste au adesea finisaje fără sudură și sticlă, pentru a crea o atmosferă deschisă și o estetică frumoasă.

În ceea ce privește tendințele actuale în materie de amenajare terase exterioare se urmărește crearea unei legături armonioase între spațiul interior și terasa exterioară. Utilizarea acelorași materiale, texturi și culori în aceste două zone creează astfel un aspect frumos și uniform. De exemplu, poți folosi pardoseli din același tip de lemn sau podele din piatră care continuă de la interior la exterior. Astfel vei obține o  continuitate vizuală.

 

Iată și alte aspecte care se au în vedere atunci când se amenajează o terasă exterioară:

 

Spațiu multifuncțional

Astăzi o terasă aluminiu este astfel concepută pentru a fi utilizată în diverse scopuri. Prin urmare, se pune accent pe flexibilitate în aranjarea mobilierului și a accesoriilor. Mobila modulară este o tendință populară deoarece poate fi reconfigurată ușor în funcție de nevoi și preferințe. De asemenea, se pot integra elemente suplimentare, precum sisteme de iluminat versatile și pereți pliabili, pentru a crea zone de interes diferite. În acest  mod vei putea adapta spațiul la diverse evenimente și activități.

 

Tehnologie inteligentă

În era digitală, terasele nu sunt imune la influența tehnologiei, integrarea sistemelor inteligente în designul teraselor din aluminiu fiind din ce în ce mai frecventă. Astfel, spațiul exterior va include iluminat inteligent, control al temperaturii, sisteme audio și video, toate fiind accesibile și controlabile prin intermediul smartphone-ului sau a altor dispozitive inteligente.

 

Sustenabilitate energetică

În contextul creșterii preocupărilor privind schimbările de mediu, terasele exterioare sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de energetic. Spre exemplu, sunt utilizate profile din aluminiu reciclat, iar sistemele de izolare termică și sticlă termoizolantă contribuie și ele la o eficiență energetică crescută. De asemenea, se pot integra panouri solare și alte tehnologii verzi pentru a alimenta terasa cu energie.

 

Totodată, poți alege dintr-o varietate de stiluri frumoase de amenajare terase exterioare însă pe lângă preferințele personale este bine să ai în vedere și  arhitectura generală a casei tale.

 

Iată câteva dintre cele mai populare și frumoase stiluri de amenajare terasă exterioară:

 

Stilul modern

Un design modern se caracterizează prin materiale minimaliste și culori neutre. Astfel, pentru o terasă aluminiu modernă, poți utiliza mobilier simplu și combinații de culori neutre sau contrastante. De asemenea, poți adaugă accente de culoare prin obiecte statement sau plante în ghivece elegante. În ceea ce privește finisajele și sursele de lumină, poți alege pardoseli din lemn, piatră sau beton lustruit, în timp ce lumina ambientală cu LED-uri va completa perfect acest stil de amenajare.

 

Stilul rustic

Dacă preferi un aspect tradițional, stilul rustic este o alegere potrivită pentru terasa ta. Utilizează mobilier din lemn masiv sau ratan, cu detalii rustice și finisaje naturale. Poți adăuga elemente decorative precum perne cu motive florale, plante în ghivece de teracotă și obiecte vintage. Totodată, un șemineu sau o zonă de foc în aer liber poate fi un punct central frumos și funcțional pe orice terasă.

 

Stilul mediteraneean

Optează pentru mobilier cu influențe mediteraneene, cum ar fi scaune și mese din fier forjat, dar și plante cu flori vibrante. Totodată, alege culori precum albastru, alb, turcoaz și auriu pentru a recrea atmosfera specifică regiunii mediteraneene.

 

Stilul tropical

Mobilierul de exterior cu influențe tropicale, precum bambusul sau ratanul, este foarte potrivit pentru acest stil. Prin urmare, adaugă lăzi din lemn cu aspect uzat sau accesorii cu motive tropicale. Culorile vibrante, precum verdele smarald, galbenul solar și albastrul oceanului, vor completa această atmosfera exotică.

 

Stilul contemporan scandinav

Inspirat din designul nordic, acest stil se caracterizează prin minimalism, funcționalitate și luminozitate. Astfel, optează pentru un mobilier simplu și finisaje naturale, precum lemn în culori deschise. Alege  o pardoseală albă, pereți în nuanțe deschise și multă lumină naturală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *